Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εδαφομηχανική ΙΙ (2010-11)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εδαφομηχανική ΙΙ (2010-11)
καλησπερα.στη μεθοδο coulomb,το Pa πως το βρισκω για να το συγκρινω με το Pai του δοκιμαστικου πρισματος?ξερει κανεις?
στη μέθοδο coulomb το Ρα το βρίσκεις μέσω των Ραi! (Pa=maxPai) Πρέπει κανονικά να κάνεις πολλές δοκιμές και να επιλέξεις το μέγιστο Ρ (δεν είναι αναλυτική μέθοδος οπότε και δεν υπάρχει τύπος που να σου δίνει το Ρα)
Στις εξετάσεις μας έχουν πει νομίζω να κάνουμε απλά μια δοκιμή...
Στις εξετάσεις μας έχουν πει νομίζω να κάνουμε απλά μια δοκιμή...
Καλησπερα παιδια! Στην παθητικη ωθηση σε μερικες ασκησεις εχω δει να μην παιρνει ολο το Κρ αλλα κλασμα αυτου για να βρει την σh' (συγκεκριμενα παιρνει Κρ/Fρ οπου θεωρει Fρ=2 και λεει σh'=(Κρ/Fρ)*γ*z) Ξερει κανεις τι παιζει?
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να τα καταφέρεις...
όταν έχεις ενεργητική και παθητική μαζί βάζεις τον συντελεστή γιατί η μετακίνηση που χρειάζεται το έδαφος από την ουδέτερη στην παθητική είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι από ουδέτερη σε ενεργητική!
Αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας.Θεωρώντας ότι η παθητική ώθηση είναι η μισή από την πραγματικά ασκούμενη στον τοίχο αντιστήριξης, γίνεται υποεκτίμηση των ωθήσεων που υποβοηθούν τον τοίχο ώστε να μην αστοχήσει λόγω ολίσθησης ή ανατροπής.aleka έγραψε:Καλησπερα παιδια! Στην παθητικη ωθηση σε μερικες ασκησεις εχω δει να μην παιρνει ολο το Κρ αλλα κλασμα αυτου για να βρει την σh' (συγκεκριμενα παιρνει Κρ/Fρ οπου θεωρει Fρ=2 και λεει σh'=(Κρ/Fρ)*γ*z) Ξερει κανεις τι παιζει?
Έτσι, ουσιαστικά , γίνεται διαστασιολόγηση του τοίχου,τέτοια ώστε να μην αστοχεί με την ύπαρξη του 1/2 της παθητικής ώθησης, πόσο μάλλον με την ύπαρξη ολόκληρης της παθητικής ώθησης που τον υποβοηθά.
Είναι μία άλλη έκφραση του συντελεστή ασφαλείας.
Provehito in Altum
Ευχαριστω!!..
Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνομοτεί για να τα καταφέρεις...
-
kavourdista-amugdala
- Έτος εισαγωγής: 2008
Σωστή είναι είναι η απάντηση του sirma. Δες και το διάγραμμα στη σελίδα 235 των σημειώσεων του Γκαζέτα, πιστεύω βοηθάει.
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
sirma έγραψε:όταν έχεις ενεργητική και παθητική μαζί βάζεις τον συντελεστή γιατί η μετακίνηση που χρειάζεται το έδαφος από την ουδέτερη στην παθητική είναι πολύ μεγαλύτερη απ΄ότι από ουδέτερη σε ενεργητική!
Και οι 2 απαντήσεις είναι σωστές.Η 2η απάντηση είναι συμπληρωματική της 1ης.βλέπε σελίδα 250 Γκαζέτας :aleka έγραψε:Ευχαριστω!!..
''...και επειδή η μακροχρόνια εξασφάλιση του παθητικά δρώντος εδάφους δεν είναι πάντοτε ευχερής...''
(Οπότε η απομείωση της παθητικής ώθησης γίνεται ΚΑΙ υπέρ της ασφαλείας και της εξασφάλισης σε βάθος χρόνου της ευστάθειας του τοίχου αντιστήριξης)
Provehito in Altum
Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει συνοπτικά για τα σημερινά θέματα????