Tεχνική Μηχανική II (2008-09)

Συντονιστής: University Editors

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Τεχνική Μηχανική II

Δημοσίευση από lybe33 »

ΟΚ.Ευχαριστώ πολύ,θα το κοιτάξω :crazy:
konstantinos

Δημοσίευση από konstantinos »

μεταξυ των βιβλιων ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ 2 του Βαρδουλάκη και ΑΝΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ των Παπαμιχου και χαραμπακη ποιο προτεινετε?
recon
Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr
Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευση από recon »

οτι και να γραφει το δευτερο... καλυτερο θα ειναι απο του Βαρδουλακη!! :lol:
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος
Έτος εισαγωγής: 2007

Τεχνική Μηχανική II

Δημοσίευση από ingenieurin26 »

Το "Αντοχή των Υλικών" του Παπαμίχου και του Χαραλαμπάκη είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που εξηγεί τα πάντα, έχει παραδείγματα και πιο πολλές ασκήσεις από του Βαρδουλάκη. Σίγουρα θα χρειαστεί να λύσετε και κάποιες επιπλέον ασκήσεις από αλλού , αλλά από τα δυο αυτά βιβλία το καλύτερο είναι το "Αντοχή των Υλικών". Δεν το λέω στην τύχη, από το 2ο έτος όσοι είδαμε αυτό το βιβλίο είπαμε μακάρι να μας το έδιναν κι εμάς.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Re: Τεχνική Μηχανική ΙΙ (2008-09)

Δημοσίευση από lybe33 »

Λοιπόν,κάποια βιβλία που πρότεινε η κ. Αναστασέλου είναι αυτά των:
-Γδούτου
-Hibbeler
-Τymoschenko
-Beer & Johnston

To βιβλίο του Tymoschenko είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα και δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει στο διάβασμα,ενώ αυτό του Γδούτου δεν έχει το κεφάλαιο της επίπεδης εντατικής κατάστασης(κύκλος Mohr) όπως είδα στον ''Παπασωτηρίου'' που διαθέτει και τις νεότερες εκδόσεις.
Η προτίμηση της κ. Αναστασέλου είναι αυτό του Hibbeler.
Για το βιβλίο του Βeer & Johnston άκουσα ότι έχει προβληματική μετάφραση,αλλά καλύτερα ας πει τη γνώμη του κάποιος από μεγαλύτερο έτος.
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από Elendil »

Hibbeler υποθέτω το Mechanics of Materials (γιατί βρίσκω κ μερικά άλλα συναφή και δεν ξέρω ποιο καλύπτει την ύλη). Είναι μεταφρασμένο όμως;
Beer, Johnston καλό μου φάνηκε, αλλά πάλι δεν έχω μέτρο σύγκρισης για τη μετάφραση.. :D
Για Timoschenko απ' ότι θυμάμαι είχε πει ο Βαρδουλάκης ότι σε κάποια σημεία χρησιμοποιεί διαφορετικό συμβολισμό, οπότε ίσως μπερδέψει (από κοντά δεν το έχω δει).
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από lybe33 »

Hibbeler υποθέτω το Mechanics of Materials (γιατί βρίσκω κ μερικά άλλα συναφή και δεν ξέρω ποιο καλύπτει την ύλη). Είναι μεταφρασμένο όμως;
Δεν ξέρω τι γίνεται με τη μετάφραση του Hibbeler ή ποιος είναι ο τίτλος του :? ,πάντως τα βιβλία αυτά μπορεί κάποιος να τα δει στο γραφείο της κ. Αναστασέλου στο κτ. αντοχής υλικών.Στην αναζήτηση του google υπάρχουν δεκάδες βιβλία του Hibbeler και υπάρχει μία σύγχηση...
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από Elendil »

Και η βιβλιοθήκη 6 έχει και όλα στα αγγλικά (Engineering mechanics : statics and dynamics, Engineering mechanics : dynamics, Engineering mechanics : statics, Mechanics of materials, Structural analysis)
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από lybe33 »

Λογικά θα είναι όπως το λες,το Mechanics of materials.Θα το σιγουρέψω την τρίτη και θα επανέλθω :D
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευση από lybe33 »

http://esminfo.prenhall.com/engineering ... sample.htm
Βρήκα στο google to 1o κεφ.,οπότε μπορείς να τσεκάρεις αν είναι το σωστό βιβλίο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο