Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Εδαφομηχανική Ι (2011-12)
Συντονιστής: University Editors
Re: Εδαφομηχανική Ι (2011-12)
ξέρει κάποιος που υπάρχει στη θεωρία μακροχρόνια και βραχυχρόνια αστοχία????
-
tsiou
- Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2006
Πρέπει να εννοεί για t=0, δηλαδή αμέσως μετά την εκάστοτε φόρτιση που δεν έχει προλάβει να γίνει η στερεοποίηση, η στράγγιση του νερού των πόρων και είναι σαν να έχουμε αστράγγιστες συνθήκες. Ενώ μακροχρόνια πρέπει να εννοεί για t=άπειρο όπου το νερό των πόρων έχει προλάβει να διαφύγει.
Spoiler: showΑυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ όταν λέμε μακροχρόνια και βραχυχρόνια αστοχία.
Spoiler: showΑυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ όταν λέμε μακροχρόνια και βραχυχρόνια αστοχία.
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
κ εγώ αυτό νομίζω γιατί δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται κάτι άλλο.ευχαριστώ!
Στο part B απ'τις διαφάνειες του μπουκοβάλα σελ. 60 στο σχήμα με τον κύβο η Tzx δεν έπρεπε να είναι αντίθετη ώστε να είναι αντίθετη απ'τη φορά του άξονα x?
-
tsiou
- Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2006
Ναι όντως είναι ανάποδα.
Spoiler: showΤι παρατήρησες ρε συ
?
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
Στο κεφάλαιο που υπολογίζουμε τάσεις λόγω απειρομήκων ορθογωνικών φορτίων, η γωνία β θεωρείται πάντα αριστερόστροφα ως θετική ή αυτό ισχύει μόνο όταν το σημείο που εξετάζουμε βρίσκεται στο δεξί μισό?
γενικά η γωνία β είναι η γωνία που σχηματίζεται από την κάθετο που διέρχεται από το εκάστοτε σημείο μας και το δεξί άκρο του φορτίου κι είναι αρνητική όταν βρίσκεται στην προβολή του φορτίου.
Αν είναι μόνο με το δεξί άκρο όμως και βρίσκεται στο αριστερό μισό τότε είναι αρνητική ακόμα και αν είναι εκτός προβολής του φορτίου
νομίζω όχι. Έτσι τουλάχιστον μας είχε πει ο κ. Σταρένιος.
ευχαριστώ