Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Μηχανική των Ρευστών (2011-12)
Συντονιστής: University Editors
Re: Μηχανική των Ρευστών (2011-12)
στη 2.2 χρησιμοποιω το g΄στον τυπο τησ πιεσησ?
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
-
sofk
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2010
εγώ θεώρησα πιο λογικό να χρησιμοποιήσω το g και όχι το g' αλλά δεν είμαι σίγουρη..thev έγραψε:στη 2.2 χρησιμοποιω το g΄στον τυπο τησ πιεσησ?
επισης η πιεση p βρισκεται πανω στη διαγωνιο συμφωνα με τις σημειωσεις κατσαρελη, αρα στον τυπο της δυναμης που τη βρισκω απο τ εμβαδο του διαγραμματος πιεσεων ως βαση θα παρω τη συνιστωσα αυτης της πιεσης???
"Στόχευε για το φεγγάρι, ακόμη και αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄αστέρια." (Πλατωνας) Άλλωστε η αστοχία είναι ευτυχία!!! (Εδαφ. ΙΙ)
-
sofk
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2010
αυτό που κατάλαβα απ'την παράδοση είναι ότι σαν βάση παίρνουμε το P=ρ*g*H αλλά και πάλι με κάθε επιφύλαξη..
οκ ευχαριστω!!!
Η μεταβολή της πίεσης δεν είναι κάθετη στην ελεύθερη επιφάνεια και αυξάνεται γραμμικά;
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Albert Einstein
Ισχύει. Αλλά είδα σε ένα βιβλίο οτι και σε κατακόρυφη διεύθυνση (τοίχωμα ΑΒ) στην παραμορφωμένη κατάσταση του ρευστού η πίεση μεταβάλλεται γραμμικά (δηλαδή γ*hκατακόρυφο) με μηδέν στην ελεύθερη επιφάνεια. Με κάθε επιφύλαξη στο μεταφέρω γιατί μπορεί να κατάλαβα και λάθος....
εδιτ: Υποθέτω οτι αναφέρεσαι στην 2.2
Σε ποιο βιβλίο το είδες;...Reporter έγραψε:Ισχύει. Αλλά είδα σε ένα βιβλίο οτι και σε κατακόρυφη διεύθυνση (τοίχωμα ΑΒ) στην παραμορφωμένη κατάσταση του ρευστού η πίεση μεταβάλλεται γραμμικά (δηλαδή γ*hκατακόρυφο) με μηδέν στην ελεύθερη επιφάνεια. Με κάθε επιφύλαξη στο μεταφέρω γιατί μπορεί να κατάλαβα και λάθος....
Γιατί εγώ το έχω πάρει έτσι στην άσκηση 2.2,οπότε μου βγήκε με κλίση 45 μοιρών η F στο τοίχωμα ΑΒ και μετά έκανα ανάλυση σε 2 κάθετες συνιστώσες x και z
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Albert Einstein
Στο βιβλίο του Δημητρίου.
Επίσης δες και αυτό:
neaoktana έγραψε:ΔεδομένοReporter έγραψε:Δάσκαλε στην άσκηση 2.2 πρέπει να αποδείξουμε οτι στην ''παραμορφωμένη'' κατάσταση η πίεση κατανέμεται γραμμικά ( p=γ*t) στο κατακόρυφο τοίχωμα από την ελεύθερη επιφάνεια ή να το πάρουμε ως δεδομένο?