Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Το είπε στο προηγούμενο μάθημα απ όσο ξέρωomerta έγραψε:είναι επιβεβαιωμένο αυτό; Ο δάσκαλος είχε πει μέχρι να αναρτησει τις λυσεις την τριτη το πρωιΚοκός έγραψε:Τελικά παραδίδουμε την Πέμπτη;...
Συντονιστής: University Editors
Το είπε στο προηγούμενο μάθημα απ όσο ξέρωomerta έγραψε:είναι επιβεβαιωμένο αυτό; Ο δάσκαλος είχε πει μέχρι να αναρτησει τις λυσεις την τριτη το πρωιΚοκός έγραψε:Τελικά παραδίδουμε την Πέμπτη;...
αρα Ρ=ο?neaoktana έγραψε:Ένας όγκος αναφοράς με δύο διατομές ροής με ελεύθερη επιφάνεια και μία υπό πίεση (με έξοδο στην ατμόσφαιρα).
Black έγραψε:Και μένα μου βγήκε αρνητικό(και ίσο με -0.18m για την ακρίβεια) στο 3ο ερώτημα.Κοκός έγραψε: Γιατί στην 3.4 μου βγαίνει αρνητικό...
Μια ερώτηση όσο αφορά την 3.6:
1ο ερώτημα βρίσκουμε την Ημ από εξίσωση ενέργειας στο σημείο 2 αριστερά και δεξιά
2ο από εξίσωση ενέργειας βρίσκουμε υ και μετά Q
3ο Εξίσωση ποσ.κιν. κατά τον "χ". Όταν βρίσκουμε την Fpx είναι -(p1E1)x+(p2E2)x-Nx.
To (p2E2)x είναι p2E2cosφ. Άρα πρέπει να βρούμε τις ακριβείς τιμές των πιέσεων για το τέμαχος αυτό καθώς δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη διαφορά τους(που την έχουμε). Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τό έχω παλέψει με άπειρους τρόπους και δεν βγάζω συμπέρασμα... Μήπως λείπουν δεδομένα;
Εκμεταλλεύσου αυτά που ξέρεις και αυτά που μπορείς να βρεις από τις ΓΕ και ΠΓ και θα το βρειςEleni-- έγραψε:Black έγραψε:Και μένα μου βγήκε αρνητικό(και ίσο με -0.18m για την ακρίβεια) στο 3ο ερώτημα.Κοκός έγραψε: Γιατί στην 3.4 μου βγαίνει αρνητικό...
Μια ερώτηση όσο αφορά την 3.6:
1ο ερώτημα βρίσκουμε την Ημ από εξίσωση ενέργειας στο σημείο 2 αριστερά και δεξιά
2ο από εξίσωση ενέργειας βρίσκουμε υ και μετά Q
3ο Εξίσωση ποσ.κιν. κατά τον "χ". Όταν βρίσκουμε την Fpx είναι -(p1E1)x+(p2E2)x-Nx.
To (p2E2)x είναι p2E2cosφ. Άρα πρέπει να βρούμε τις ακριβείς τιμές των πιέσεων για το τέμαχος αυτό καθώς δεν μπορούμε να αρκεστούμε στη διαφορά τους(που την έχουμε). Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Τό έχω παλέψει με άπειρους τρόπους και δεν βγάζω συμπέρασμα... Μήπως λείπουν δεδομένα;
Για την 3.6 στο 3ο ερωτημα νομιζω οτι αν γραψεις την εξισωση ποσοτητα κινησης ως προς τον αξονα χ και ψ και αντικαταστησεις την pa με pb συμφωνα με τη σχεση διαφορας τους τοτε θα εχεις 2 εξισωσεις με 2 αγνωστους την pb και τη Ν (Ncos30 ,Nsin30 )...

Δεν την έχω κοιτάξει την άσκηση αλλά κάμποσες σελίδες πιο πριν είχε απαντηθεί αυτό από τον δάσκαλο:Κοκός έγραψε:Έχει βρει κανένας τελικό αποτέλεσμα στην 3.3;...
Γιατί μου βγαίνουν τα αποτελέσματα συναρτήσει του Υ1 (ή του Υ2)
Και έχω πάρει όλες τις εξισώσεις
Δες και γενικότερα τι είχε συζητηθεί τότε. Ίσως βγάλεις άκρη..neaoktana έγραψε:Εγώ κοίταγα λάθος άσκησηlacenor έγραψε:όχι και εγώ το ίδιο βλέπω ότι τα y1,y2 διαφορετικάΓια την ασκ. 3.3, από την εκφώνηση καταλαβαίνω ότι είναι διαφορετικά τα Υ1 κ Υ2 και μάλιστα απ το σχήμα φαίνεται οτι Υ1=Υ2+h. Μήπως κοιτάω σε λάθος άσκηση??![]()
Εννοούσα: Υ1=Υ2+h (η ελεύθερη επιφάνεια πριν και μετά τον αναβαθμό θεωρείται οριζόντια).