Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Στατική ΙΙ (2012-13)
Συντονιστής: University Editors
Re: Στατική ΙΙ (2012-13)
Το θέμα υποθέτω μπορούμε να το λύσουμε με όποια από τις δύο μεθόδους θέλουμε, έτσι;
Εκεί που σταματά η λογική ξεκινάει η ελληνική πραγματικότητα...
Νομίζω βολεύει η μέθοδος των δυνάμεων.papi έγραψε:Το θέμα υποθέτω μπορούμε να το λύσουμε με όποια από τις δύο μεθόδους θέλουμε, έτσι;
ευχαριστώ!Reporter έγραψε:Νομίζω βολεύει η μέθοδος των δυνάμεων.papi έγραψε:Το θέμα υποθέτω μπορούμε να το λύσουμε με όποια από τις δύο μεθόδους θέλουμε, έτσι;
και ο Κουμούσης είπε οτι με τη μέθοδο αυτή βολεύει κυρίως..
Να ρωτήσω κάτι: ο συντελεστής θερμοκρασιακής μεταβολής γιατί δε δίνεται; ή εγώ δεν τον βλέπω....; 
-
ingenieurin26
- Επίτιμο μέλος
- Έτος εισαγωγής: 2007
λαμβάνεται α=10^(-5)
Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...
Εγώ θα θεωρούσα τις δυνάμεις των 2 ράβδων ως υπερστατικά μεγέθη...Reporter έγραψε:Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (ίσως φανεί χαζή,αλλά είναι διευκρινιστική) :
οι 3 πρώτες περιπτώσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους,έτσι;;;
Δηλαδή,στο 2ο ερώτημα έχουμε μόνο θερμοκρασίες και στο 3ο μόνο την υποχώρηση και καμία φόρτιση,έτσι;;;
Ουσιαστικά δηλαδή μόνο στο 1ο και 4ο ερώτημα έχουμε το κατανεμημένο,σωστά;;;
Τέλος,το 4ο μπορεί να προκύψει με κάποιον τρόπο ως επαλληλία των 3 πρώτων ερωτημάτων ή πρέπει να το λύσουμε πάλι από την αρχή;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους!!!
"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα"
Albert Einstein
Albert Einstein
κι εγώ τις 2 ράβδους πήρα ως υπερστατικά...
Ναι νομίζω είναι ανεξάρτητα...ακόμα και το ελατήριο το χρησιμοποίησα μόνο στο ερώτημα 4 που το ζητούσε...οπότε ναι το κατανεμημένο μόνο στο 1ο και στο 4ο. Το 5 εννοείς πως προκύπτει από επαλληλία...σιγά μην κάθεσαι να τα ξανακάνεις όλα απ την αρχή!
Ναι νομίζω είναι ανεξάρτητα...ακόμα και το ελατήριο το χρησιμοποίησα μόνο στο ερώτημα 4 που το ζητούσε...οπότε ναι το κατανεμημένο μόνο στο 1ο και στο 4ο. Το 5 εννοείς πως προκύπτει από επαλληλία...σιγά μην κάθεσαι να τα ξανακάνεις όλα απ την αρχή!
to 3o erwthma nomizw oti dn exei kamia entash o foreas an thewrhsoume tis ravdous ws yperstatika epeidh h orizontia antidrash vgainei mhdenikh isxyei?