Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Έχει κοιτάξει κανένας την 4η άσκηση;;;
Βγαίνει-συμφέρει να την κάνουμε με συμμετρίες ή όχι;;;;
Συντονιστής: University Editors

Ειναι 3 ξεχωριστα προβληματα, πραγματι( κατανεμημενο,θερμοκρασιακες μεταβολες, δεδομενη υποχωρηση στηριξης). Απλα αν αντιλαμβανομαι σωστα το 4 ερωτημα ζηταει την βυθιση του κομβου 3 για καθε μια απο τις παραπανω περιπτωσεις ξεχωριστα..Αν εχω λαθος διορθωστε με.Κοκός έγραψε:Εγώ θα θεωρούσα τις δυνάμεις των 2 ράβδων ως υπερστατικά μεγέθη...Reporter έγραψε:Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...![]()
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (ίσως φανεί χαζή,αλλά είναι διευκρινιστική) :
οι 3 πρώτες περιπτώσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους,έτσι;;;
Δηλαδή,στο 2ο ερώτημα έχουμε μόνο θερμοκρασίες και στο 3ο μόνο την υποχώρηση και καμία φόρτιση,έτσι;;;
Ουσιαστικά δηλαδή μόνο στο 1ο και 4ο ερώτημα έχουμε το κατανεμημένο,σωστά;;;
Τέλος,το 4ο μπορεί να προκύψει με κάποιον τρόπο ως επαλληλία των 3 πρώτων ερωτημάτων ή πρέπει να το λύσουμε πάλι από την αρχή;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους!!!![]()
![]()
Οχι ξεχωριστά. Όλες μαζί...Πάντως εγώ δεν τρόλλαρα, αλλά επειδή έχω κάνει πολλές φορές πατάτες σε εργασίες και βαριόμουν να τα ξανακάνω, είπα να το διευκρινίσω...Kouf έγραψε:Ειναι 3 ξεχωριστα προβληματα, πραγματι( κατανεμημενο,θερμοκρασιακες μεταβολες, δεδομενη υποχωρηση στηριξης). Απλα αν αντιλαμβανομαι σωστα το 4 ερωτημα ζηταει την βυθιση του κομβου 3 για καθε μια απο τις παραπανω περιπτωσεις ξεχωριστα..Αν εχω λαθος διορθωστε με.Κοκός έγραψε:Εγώ θα θεωρούσα τις δυνάμεις των 2 ράβδων ως υπερστατικά μεγέθη...Reporter έγραψε:Για τα M,Q,N λόγω θερμοκρασιακής μεταβολής πάλι τους δύο ελκυστήρες κόβουμε ή παίρνουμε άλλη τομή λόγω του ελατηρίου? Γενικά ο θεμελιώδης φορέας ως ισοστατικός δεν εντείνεται από θερμοκρασιακή μεταβολή αλλά μόνο παραμορφώνεται...Μήπως παίζει τίποτα άλλο εδώ λόγω του ελατηρίου? Δεν ξέρω κάτι αλλά το λέω για να αποφύγουμε τυχόν λάθη και χάσιμο χρόνου...![]()
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση (ίσως φανεί χαζή,αλλά είναι διευκρινιστική) :
οι 3 πρώτες περιπτώσεις είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους,έτσι;;;
Δηλαδή,στο 2ο ερώτημα έχουμε μόνο θερμοκρασίες και στο 3ο μόνο την υποχώρηση και καμία φόρτιση,έτσι;;;
Ουσιαστικά δηλαδή μόνο στο 1ο και 4ο ερώτημα έχουμε το κατανεμημένο,σωστά;;;
Τέλος,το 4ο μπορεί να προκύψει με κάποιον τρόπο ως επαλληλία των 3 πρώτων ερωτημάτων ή πρέπει να το λύσουμε πάλι από την αρχή;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σε όλους!!!![]()
![]()
Κι εμένα φίλε μου βγαίνει ένα σύστημα για τα X1, X2, το οποίο ικανοποιείται μόνο αν αυτά είναι μηδενικά. Αλλά το βάζω στο πρόγραμμα και βγάζει εντάσεις....Δεν ξέρω τι παίζει....TAKISKAR έγραψε:to 3o erwthma nomizw oti dn exei kamia entash o foreas an thewrhsoume tis ravdous ws yperstatika epeidh h orizontia antidrash vgainei mhdenikh isxyei?
ότι και να θεωρήσουμε ως υπερστατικό καμία ένταση δεν προκαλεί στο φορέα.Μετακινήτε η μία στήριξη και η άλλη είναι ελεύθερη να μετακινηθεί προς την κατευθυνση αυτη,άρα όλος ο φορές απλά μετακινείτε..to 3o erwthma nomizw oti dn exei kamia entash o foreas an thewrhsoume tis ravdous ws yperstatika epeidh h orizontia antidrash vgainei mhdenikh isxyei?