Χρησιμοποιώ ένα calculator HP 50g . Όταν κάνω πράξεις με μεταβλητές π.χ 0,2*L^2 * 0,5*L^3 μου βγάζει το αποτέλεσμα κανονικά, δηλαδή κάνει τις πράξεις με τις αριθμητικές τιμές και υψώνει στην αντίστοιχη δύναμη τη μεταβλητή L. Το πρόβλημα είναι οταν έχω μεταβλητές ως στοιχεία μητρώων και κάνω πράξεις με μητρώα. Στο αποτέλεσμα (μητρώο), στις αντίστοιχες θέσεις μου βγάζει την πράξη που πρέπει να γίνει χωρίς να έχει γίνει κανένας υπολογισμός. Ξέρει κάνεις τί ρύθμιση πρέπει να κάνω για να βγαίνει αποτέλεσμα στην αντίστοιχη θέση?
Για την ιστορία και να μην ταλαιπωρείται άλλος να το βρει, η απορία μου απαντήθηκε. Σε algebraic ή σε rpn mode χρησιμοποιείς την εντολή simplify (right shift + symb για CAT και τη βρίσκεις στον κατάλογο). Με αυτή μπορείς να απλοποιήσεις και έναν πίνακα ως προς τα στοιχεία του.
είναι σημαντική γιατί αν δεν μπορούσες να βάλεις απευθείας αρχείο txt που έχεις γράψει με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, τότε πραγματικά δε θα άξιζε τα λεφτά του. Φαντάσου ότι το hp 35s όπως και το casio 991es που είναι αμφότερα εξαιρετικά κομπιουτεράκια και υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των σπουδών μας, έχουν το 1/4 της τιμής του 50g...