Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.
airetikos
Δημοσιεύσεις: 2083
Εγγραφή: Σάβ, 11 Απρ 2009 9:33 pm
Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από airetikos »

Pappos η παγκόσμια παράγκα του Μαρινάκη ευνοεί το ΕΜΠ και το βγάζει εκεί που το βγάζει. :D
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
efp@linos
Δημοσιεύσεις: 170
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:48 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από efp@linos »

Φίλοι MQNίτες ψυχραιμία !

Διαβάσα με προσοχή τα σχόλια όλων όσων έγραψαν και πιστέυω ότι το θέμα της κατάταξης του Ε.Μ.Π. δεν μπορεί να καθοριστεί και να προσεγγιστεί μέσα από μια λίστα !

Η λίστα όπως διαβάσατε ( όσοι το διαβάσατε) γίνεται με 4 κριτήρια

1) Academic reputation ( δηλαδή πόσο γνωστό είναι το ΕΜΠ στο εξωτερικό από ακαδημαικής απόψεως ας πούμε π.χ. ονόματα καθηγητών και επιστημονικό αίγλη αυτών)

2)Employer reputation ( κατά πόσο οι διάφοροι εργοδότες αναγνωρίζουν την αξία των αποφοίτων του Ε.Μ.Π.)

3,4) Citation και H-index ----> http://en.wikipedia.org/wiki/H-index

Με βάση αυτά τα στοιχεία η σχολή των πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. βρέθηκε στην θέση 25 ! Που κατά την δική μου άποψη ώς απόφοιτος του Ε.Μ.Π. θεωρώ ότι αποτελεί για πολλούς από εμάς μια δικαίωση !

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι το Ε.Μ.Π. αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και θα έλεγα ανάλογα προβλήματα με κάθε οργανισμό που αποτελεί μέρος του κρατικού κορμού. Καταλήψεις-απεργίες επί μονίμου βάσεως αρκετές φορές, ανεπαρκή χρηματοδότηση, τζιριτζάζουλες "Νεοελληνικού τύπου" κλπ κλπ.

Ωστόσο η παραπάνω λίστα δεν αγκίζει τίποτα από αυτά. Λέει ξεκάθαρα το τι κάνουν οι φοιτητές και καθηγητές + ερευνητικό προσωπικό από ακαδημαικής πλευράς και μόνον. ΚΑΙ ΝΑΙ ! Το Ε.Μ.Π. τραβάει κάθε χρόνο την ελίτ των ελλήνων μαθητών με βάση κοντά στα 19000 μόρια και με μαθητές όπου οι γνώσεις τους τόσο σε μαθηματικά και φυσική όσο και σε θεωρητικά μαθήματα είναι πολύ υψηλού επιπέδου !

Πρίν περίπου μια δεκαετία ώς μαθητής της τρίτης γυμνασίου σε δημόσιο γυμνάσιο επαρχίας είχα την τύχη μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής να παώ για 2 βδομάδες στο Braunschweig της Γερμανίας και να μπώ σε τάξη της αντίστοιχης τρίτης γυμνασίου του Wilhelm-Gymnasium του Braunschweig. Στην τρίτη λοιπόν γυμνασίου τα αντίστοιχα γερμανάκια διδασκόντουσαν στο μάθημα των μαθηματικών τι πιστεύετε παιδιά ; Το θέωρημα του Θαλή και homework είχαν δύο μόλις ασκήσεις τις οποίες το αντίστοιχο ελληνικό εγχειρίδιο είχε ώς απλές εφαρμογές ! Φυσικά είχαν θέατρο μέσα στο σχολείο γήπεδο τέννις, κολυμβητήριο και αίθουσα μουσικής, που θα ζήλευαν μέχρι και τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια!

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι οι έλληνες φοιτητές και απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. έχουν επίπεδο και δυνατές βάσεις από το Λύκειο κιολλας ! Στο Πανεπιστήμιο λαμβάνουν ακόμα περισσότερες και εν τέλει αποφοιτώντας από το Ε.Μ.Π. είναι ικανοί ναι πάνε πολύ ψηλά τόσο ακαδημαικά όσο και επαγγελματικά !

Βέβαια δεν είναι όλοι οι φοιτητές ίδιοι ! Στο Ε.Μ.Π. υπάρχει μια μερίδα φοιτητών που τελειώνει με άριστα και υπάρχει και μια μερίδα φοιτητών που τελειώνει με 5.01 ! Δυστυχώς στην ελλάδα έχουμε όλοι το ίδιο πτυχίο ( ή Δίπλωμα καλύτερα) ! Σε αντίστοιχα ιδρύματα της Γερμανίας, για να αποφοιτήσεις πρέπει να έχεις κάποια standards ( όχι ψηλά) αλλά τέλος πάντων υπάρχει μια ομοιογένεια μεταξύ των αποφοίτων!

Τώρα για να έρθω στον χρήστη pappos .Θα έλεγα ότι μου έκανε εντύπωση η πικρία των σχολίων του ! Δεν ξέρω ποιος είσαι και τι κάνεις. Πάντως στο Ε.Μ.Π. σίγουρα δεν μπορείς να σπουδάσεις ! Όχι επειδή είμαστε Ελλαδιστάν αλλά επειδή ποτέ μα ποτέ δεν πέρασε την πύλη του Ε.Μ.Π. μαθητής με απολοιτήριο Λυκείου κάτω από 10. Είμαι σίγουρος ότι έδωσες πολλές φορές για να περάσεις, ύστερα βρήκες ένα ΤΕΙ στην γερμανία και πήγες για να φύγει ο καημός της μάνας σου να γίνεις πολιτικός μηχανικός !Θέλω σιγά σιγά λοιπόν να αποσυρθείς από το forum αυτό των αριστούχων και να πάς πίσω στην τρύπα σου με τις μετριότητες ! Αααα και παρεπιπτόντως ο Αργύρης τελείωσε την σχολή των πολιτικών μηχανικών του Ε.Μ.Π. πρίν συνεχίσει στο εξωτερικό για τις μεταπτυχιακές του σπουδές
paktomenos
Δημοσιεύσεις: 1349
Εγγραφή: Παρ, 05 Μαρ 2010 11:14 pm
Έτος εισαγωγής: 2008
Τοποθεσία: Ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη.

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από paktomenos »

@efpalinos

Εικόνα
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
stalin
Δημοσιεύσεις: 487
Εγγραφή: Σάβ, 28 Φεβ 2009 5:15 pm
Έτος εισαγωγής: 2007

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικώ ν Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από stalin »

Δεν ήθελα να το πω αλλά δεν κρατιέμαι... Είχαμε κάτι αγράμματους στα χωριά της Ηπείρου, που ερχόταν με κάτι κόκκινες παλιές mercedes το καλοκαίρι και όλο βρίζαν την Ελλάδα και μας έλεγαν πόσο τέλεια είναι η Γερμανία (και ας ξέραμε ότι εκεί έπλεναν πιάτα και καθάριζαν τουαλέτες...). Για αυτούς είχε βγει ο διακριτικός τίτλος <<Ντατσκανιάρηδες>> ή <<Ντάτσκοι>>. Αυτό ακριβώς μου θυμίζει αυτό το τυπακι. Τους κομπλεξικούς ντατσκανιάρηδες... Κρίμα τόσο κόμπλεξ... :silent:
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
staffandsword
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: Πέμ, 15 Σεπ 2011 3:20 pm
Έτος εισαγωγής: 2011

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από staffandsword »

Εγώ θέλω να δω την Δευτέρα τι θα ακούσουμε από τους προφέσορες.Τι έχει να γίνει,θα ψωνιστεί πολύς κόσμος.Δεν βλέπω να περνιέται κανά μάθημα λολ!
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Επίτιμο μέλος
Δημοσιεύσεις: 1748
Εγγραφή: Τρί, 05 Οκτ 2010 9:44 pm
Έτος εισαγωγής: 2010
CONTACT:

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από eX-mc »

GEORGE GAZETAS έγραψε:Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι, Φοιτητές μας,

Μέρος 2: Κατάταξη των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών

Σας στέλνω και τον επιμέρους κατάλογο κατατάξεως των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών όλων των Πανεπιστημίων (παγκοσμίως) με βάση την απήχηση των δημοσιεύσεων των Καθηγητών της κάθε Σχολής (πάντοτε από την έγκυρη QS).
Όπως σχεδόν αναμέναμε η Σχολή μας είναι 3η στον κόσμο, μετά τις δύο Σιγκαπούριες Σχολές (επίσης κάτι περίπου αναμενόμενο). Μπροστά από όλα τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Κι απ’ τους γίγαντες ακόμη !!
Φυσικά, το κριτήριο των δημοσιεύσεων κάθε άλλο περά το μόνο σημαντικό είναι για ένα πανεπιστήμιο. Η ποιότητα της διδασκαλίας για παράδειγμα θα αποτελούσε κατά την άποψή μου σημαντικότερο κριτήριο. Έλα όμως που, δυστυχώς, αυτή δεν είναι “ηλεκτρονικώς” μετρήσιμη. Μόνον έμμεσα και ατελέστατα θα μπορούσε κάποιος κάτι να συμπεράνει, π.χ. απ’ την επιτυχή σταδιοδρομία των φοιτητών της Σχολής --- κατάταξη όμως μ’ αυτό το κριτήριο “εκ του μακρόθεν” δεν μπορεί να γίνει …

Τα σχόλιά σας ευπρόσδεκτα.

Γ.Γκαζέτας

Υ.Γ. : Διαβάζοντας τον κατάλογο θυμηθείτε (οι μεγαλύτεροι) και αυτά που καιρούς λέμε περί “αυτο-διαφημιζόμενων” πανεπιστημίων… Η Ελλάδα πάντως κατέχει το ρεκόρ μεταξύ των (ελαχίστων παγκοσμίως) “αυτο-δυσφημιζόμενων” [ κλπ, κλπ,…] πανεπιστημίων.
QSCivEng13Citat.docx
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui


δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Mechalis
Δημοσιεύσεις: 130
Εγγραφή: Δευτ, 22 Οκτ 2012 7:37 pm

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από Mechalis »

eX-mc έγραψε:
GEORGE GAZETAS έγραψε:με βάση την απήχηση των δημοσιεύσεων των Καθηγητών
Ποιος τομέας κερδίζει;
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 3539
Εγγραφή: Παρ, 16 Μάιος 2008 9:43 pm
Έτος εισαγωγής: 2005
Τοποθεσία: Βαζελοχώρι (κοινώς Αμπελόκηποι)
CONTACT:

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από merde_conserve »

Όχι πάντως οι μπετατζήδες :lolno: :lolno:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.
http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1441
Εγγραφή: Κυρ, 01 Ιουν 2008 3:40 pm
Έτος εισαγωγής: 2002
Τοποθεσία: 109.74.3.51
CONTACT:

Re: Παγκόσμια Κατάταξη Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Δημοσίευση από PAINTER »

ας μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλοί συνάδελφοί μας λόγω της ανυπαρξίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, αναγκάστηκαν να δουλέψουν στο εξωτερικό. Αυτό σίγουρα αποτελεί μια διαφήμιση
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Απάντηση

Επιστροφή στο