Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
ρε παιδια ερωτησεις αναπτυξης πεφτουν?
νομιζω οτι η κυρια νανου ειχε πει οτι αλλαξε το στυλ και δεν βαζουν πλεον αναπτυξης..μην παρω ομως κανεναν στον λαιμο μου..
Συντονιστής: University Editors
1. Μάλλον η τιμή του h είναι λάθος. Γενικός κανόνας: <Κοιτάτε κατά πόσο συμφωνείτε με τον τελικό τύπο>.KK έγραψε:Στην αριθμητική εφαρμογή της σελίδας 222 των σημειώσεων, το h βγαίνει όντως 50 mm ή έχει γίνει κάποιο λάθος? Επίσης στη λύση της 7,1 που αναρτήθηκε στο mycourses, για τον υπολογισμό της U, δε θα πρέπει στον τύπο να τη βάλουμε ως U/2, μιας και το διάγραμμα που μας δίνει είναι ευθεία που ξεκινάει από το 0 και καταλήγει στο U?
Βλ. αναλυτικά στην 8.8.2.zetavar έγραψε:Κι εμένα στην εφαρμογή 9.9.3 στη σελίδα 222 το h=1,4mm μου προκύπτει...χωρίς βέβαια να είμαι σίγουρη...
Απορία: Έστω ότι έχω μια τετραγωνική δεξαμενή α*α*Η με συνεσταλμένο υπερχειλιστή b*w που καταλήγει σε διώρυγα και θέλω να υπολογίσω σε πόσο χρόνο θα κατέβει η στάθμη του νερού της δεξαμενής στο w. Ποιόν τύπο παίρνω για να εκφράσω την παροχή Q του υπερχειλιστή συναρτήσει του μεταβαλλόμενου ύψους h??Ευχαριστώ!!

Ο κύριος Παπανικολάου είπε κάτι για μικρές αποδειξούλες, αντί ξερής θεωρίας (αλλά και γω δεν θελω να παρω κανεναν στο λαιμο μου)leo8 έγραψε:ρε παιδια ερωτησεις αναπτυξης πεφτουν?
νομιζω οτι η κυρια νανου ειχε πει οτι αλλαξε το στυλ και δεν βαζουν πλεον αναπτυξης..μην παρω ομως κανεναν στον λαιμο μου..

Για τον υπολογισμό της ταχύτητας έχετε χρησιμοποιήσει τον τύπο Q=U*π*(D^2-d^2)/4. Κανονικά δε θα έπρεπε να πάρουμε τη μέση ταχύτητα του δακτυλίου στον τύπο, δηλαδή τη U/2, μιας και έχουμε γραμμική μεταβολή?neaoktana έγραψε:1. Μάλλον η τιμή του h είναι λάθος. Γενικός κανόνας: <Κοιτάτε κατά πόσο συμφωνείτε με τον τελικό τύπο>.KK έγραψε:Στην αριθμητική εφαρμογή της σελίδας 222 των σημειώσεων, το h βγαίνει όντως 50 mm ή έχει γίνει κάποιο λάθος? Επίσης στη λύση της 7,1 που αναρτήθηκε στο mycourses, για τον υπολογισμό της U, δε θα πρέπει στον τύπο να τη βάλουμε ως U/2, μιας και το διάγραμμα που μας δίνει είναι ευθεία που ξεκινάει από το 0 και καταλήγει στο U?
2. Δεν πολυκαταλαβα την ένσταση. Προσοχή το διάγραμμα ταχυτήτων είναι τρισδιάστατο: Δεν είναι ευθεία, αλλά γραμική μεταβολή.
@ KK, nick: ΜΗΝ ασχολείστε με αυτά παραμονή της εξέτασης, δεν "πέφτουν" τόσο "σύνθετοπολύπλοκα". Θα τα δω για του χρόνου.nick έγραψε:ναι γιατι και στη σελιδα 220 των σημειωσεων που ειναι ιδιες αποστασεις κτλ αλλα οχι με γραμμικη μεταβολη εχετε παρει τον ιδιο τυπο
Έχει ληφθεί υπόψη "κατευθείαν" στις τιμές των V3 και V4.george16 έγραψε:Στην 6η σειρά ασκήσεων και συγκεκριμένα στην άσκηση 6.3 στο πρώτο ερώτημα ( και κατ' επέκταση στο δεύτερο ) για να ισορροπήσει ο δίσκος στο βάρος του δεν θα πρέπει να υπεισέρχεται και η ταχύτητα την οποία έχει το υγρό στο ακροφύσιο? Δηλαδή άμα πάρουμε την εξίσωση της ποσότητας της κίνησης με όγκο αναφοράς ακροφύσιο-δίσκος δεν προκύπτει : -ρ χ ( V2α x Q2α - V3 x Q2a ) = F όπου V2α η ταχύτητα που έχει το υγρό όταν βγαίνει από το ακροφύσιο και V3 η ταχύτητα του υγρού όταν χτυπάει τον δίσκο και W = -F ??