δημιουργώ νέο θέμα επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα για συλλογη υπογραφών και διεξαγωγή συνέλευσης την Τρίτη...συνοδευόμενο με μία φορμα για να υπογραψει οποιος θέλει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ...
Το κάλεσμα γίνεται ανεξαρτήτως του μαζέματος υπογραφών. Θεωρούμε πάντως ότι είναι καλό να περαστεί και μέσω ΔΣ η συνέλευση, γι αυτό και οι υπογραφές.
Γενικότερα, είναι αναγκαία η προσέλευση όλου του φοιτητικού συλλόγου για να προχωρήσουμε σε συντονισμό όλου του ΕΜΠ ενάντια στις απολύσεις και να συνεχιστεί η κουβέντα στη βάση της προηγούμενης συνέλευσης.
Η επίθεση που έχει εξαπολύει η κυβέρνηση ,σε σύμπλευση με τη τροικα και την ΕΕ, ενάντια στη παιδεία βρίσκεται σε κορύφωση. Μια επίθεση που απαντάται σε δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο είναι αυτό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τις μεταθέσεις και τη διάλυση του λυκείου και το άλλο βρίσκεται σε επίπεδο πανεπιστημίου. Ένα πανεπιστήμιο το οποίο θα κληθεί την επόμενη μέρα να λειτουργήσει με ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο.
Το μοντέλο του ‘’σύγχρονου ευρωπαικού πανεπιστημίου’’ όπως το βαπτίζουν. Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Μετακύλιση του βάρους λειτουργίας του ιδρύματος στις πλάτες μας, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες παροχές ,διάσπαση των πτυχίων ,σημαίνει εισαγωγή πιστωτικών μονάδων. Πάνω σε αυτή τη πολιτική και σε αυτή τη κλίμακα ζητάει το υπουργείο από τα ιδρύματα να κάνει τις αξιολογήσεις τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και στο επίπεδο έρευνας και εκπαίδευσης.
Η ανακοίνωση των πρυτάνεων όπως αναμενόταν ήταν κατώτερη των περιστάσεων καθώς δέχτηκαν ,απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, να μπουν στη κουβέντα για την αξιολόγηση. Εύκολα γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι η μάχη για τη δωρεάν παιδεία μπορεί να δοθεί μόνο από τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων,τους καθηγητές,τους μαθητές,τους φοιτητές και όχι από τις κλειστές συγκλήτους.
Τα ιστορικά παραδείγματα είναι πολλά για το ρόλο αλλά και τις ευθύνες που έχει η φοιτητιώσα νεολαία σε αυτές τις στιγμές, που η παιδεία τείνει να εμπορευματοποιηθεί πλήρως. Όταν λοιπόν τα πτυχία μας , η εργασιακή προοπτική αλλά και η δυνατότητα των νέων να σπουδάσουν βρίσκονται υπό διακύβευση . Όταν σχολεία βάζουν λουκέτο και σχολές συγχωνεύονται, όταν δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις στη παιδεία (εργαζόμενοι,καθηγητές) , κρίνουμε ότι η μοναδική έγνοια μας δε μπορεί να είναι μόνο η εξεταστική. Η εικόνα του μισοάδειου αμφιθεάτρου στη συνέλευση της προηγούμενης Δευτέρας κρίνεται αναντίστοιχη της συγκυρίας και των ευθυνών μας και είναι απογοητευτική. Πάνω σε αυτή τη βάση λοιπόν καλούμε σε συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 17/9 ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΟ ΑΜΦ 1.2