Θέματα που αφορούν στην επιστήμη και στο επάγγελμά μας. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σχετικά άρθρα εφημερίδων, επαγγελματικά θέματα μπορούν να γραφτούν εδώ.
Εψαχνα παρομοιο τοπικ αλλα δεν ειδα κατι, προκειται για τα προγραμματα πρακτικης μεσω της σχολης μας. http://iaeste.ntua.gr/gr_en/ εδω υπάρχει και το site.
Γνωριζει όμως καποιος λεπτομεριες ή αν έχει αποκτήσει ήδη τη συγκεκριμένη εμπειρία τι γνώμη απέκτησε ?
Πόσο αξιόπιστο και δουλεμένο είναι το πρόγραμμα της IAESTE?
Υπαρχει και γραφειο διπλά απο αυτο του erasmus. Ειχα πάει να ρωτησω και μου ειχαν πει δυο πραγματα για το πως δουλεύει. Μου έδωσαν και 1-2 ενημερωτικά φυλλαδια.
Θυμαμαι πως βγάζεις μεσώ ενος αλγορίθμου με βάση τον μ.ο και τα μαθηματα που έχεις περάσει ενα βαθμο (0-100) και αναλογα μπαίνεις στην κατάταξη όπου με βάση τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση σε παίρνουν στην πρώτη σου επιλογη, αλλιώς στη 2η κ.ο.κ.
ωραια θα βρω το γραφειο να παρω κ εγω μερικες πληροφορίες. Εντομεταξύ για να καταλάβω κατι ακόμα, είναι σίγουρο ότι θα βρεις θέση (είναι πολλές διαθέσιμες?) ή υπαρχει περίπτωση λόγω κατάταξης να μην επιλεγείς?
Μεχρι την περσινη χρονια υπηρχαν π.χ.2-3 θεσεις (αναλογα με τη σχολη) και βασει της καταταξης γινοταν η διανομη μια μερα στο γραφειο της IAESTE. Δηλαδη, ο πρωτος διαλεγε ποια θεση τον ενδιεφερε και μετα ο δευτερος απο αυτες που εμεινε κοκ.
Απο φετος εχει αλλαξει αρκετα το συστημα αφου βγαινει η λιστα καταταξης και στη συνεχεια δεν γινεται καποια συναντηση στο γραφειο αλλα αποστελλονται email με θεσεις και οι ενδιαφερομενοι δηλωνουν ηλετρονικα το ενδιαφερον τους.
Αυτη ειναι πανω κατω η διαδικασια αλλα καλυτερα περνα απο το γραφειο για λεπτομερειες !