[Beta Excel] Σύμμικτες Κατασκευές - Αυτοματοποιημένη επίλυση 1ης σειράς ασκήσεων

Συντονιστής: University Editors

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΑΡΗΣ
Έτος εισαγωγής: 2021

[Beta Excel] Σύμμικτες Κατασκευές - Αυτοματοποιημένη επίλυση 1ης σειράς ασκήσεων

Δημοσίευση από ΑΡΗΣ »

Καλησπέρα παιδιά!

Έχω φτιάξει ένα Excel για τις ανάγκες της 1ης Σειράς Ασκήσεων στο μάθημα των Σύμμικτων Κατασκευών (Ακαδ. Έτος 2025-2026). Ακόμα κι αν η προθεσμία παράδοσης πέρασε, είναι ένα εργαλείο για την επαλήθευση των λύσεών μας και το διάβασμα ενόψει της εξεταστικής.

Το αρχείο καλύπτει αυτόματα τις εξής ασκήσεις (εσείς απλά αλλάζετε τα δεδομένα διατομής/φορτίων):

Άσκηση 3: Πλαστικές ροπές αντοχής και έλεγχος κατηγορίας διατομής.

Άσκηση 6: Αδρανειακά μεγέθη και υπολογισμός ελαστικών ροπών αντοχής.

Άσκηση 8: Διαγράμματα τάσεων και βέλη κάμψης (ΟΚΛ) για τις περιπτώσεις υποστυλωμένης και μη υποστυλωμένης κατασκευής.

Άσκηση 10: Υπολογισμός εντατικών μεγεθών με και χωρίς ανακατανομή, καθώς και εύρεση πλαστικού μηχανισμού.

Ο στόχος του αρχείου είναι να μας βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των ελέγχων του Ευρωκώδικα 4, χωρίς να χανόμαστε στις ατελείωτες πράξεις με το κομπιουτεράκι.

Βοήθεια για testing
:
Πριν το ανεβάσω ελεύθερα στο forum για να το έχουμε όλοι, θέλω να βεβαιωθώ ότι οι τύποι δουλεύουν σωστά σε όλα τα σενάρια και δεν μου έχει ξεφύγει κάτι. Υπάρχει κάποιος/κάποια που έχει τις λύσεις του/της πρόχειρες και είναι διατεθειμένος/η να κάνει μια γρήγορη αντιπαραβολή με τα δικά του/της νούμερα;

Όποιος ψήνεται να βοηθήσει στο testing, ας μου στείλει ένα PM ή ας γράψει από κάτω για να του στείλω την beta έκδοση. Μόλις το οριστικοποιήσουμε και τσεκάρουμε ότι δεν έχει bugs, θα το επισυνάψω δημόσια στο thread.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Απάντηση

Επιστροφή στο