Ενημερώση κάθε 15 δευτερόλεπτα
Μηχανική των Ρευστών (2012-13)
Συντονιστής: University Editors
Re: Μηχανική των Ρευστών (2012-13)
Έχω παρακολουθήσει όλα τα μάθηματα της Μ.Τ.Ρ και μπορώ να πω ότι είχαμε αναφερθεί παρά πολλές φορές σ΄αυτή τη γραμμή μηδενικού πάχους.Υπήρχαν και λυμένες ασκήσεις.. 
D/b= 0,4 και D/L= 0,5 (σε όλες τις παραλλαγές).GinTonic έγραψε:τα L και b πόσο περιπου ήταν?
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
- OxYdO
- Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

- Έτος εισαγωγής: 2011
Στο δεύτερο θέμα, δεύτερη περίπτωση, ο τύπος για το Ηmax πώς προκύπτει;

Στη μία περίπτωση = στάθνη ισορροπίας, στην άλλη οταν αδειάσουν και οι δύο δεξαμενές.OxYdO έγραψε:Στο δεύτερο θέμα, δεύτερη περίπτωση, ο τύπος για το Ηmax πώς προκύπτει;
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
Ε, ναι...OxYdO έγραψε:Από το άθροισμα των όγκων προκύπτει, έτσι;
Για να μη ψάχνετε: 2.3.10, 2.6.2, 2.6.3, 2.6.4 (ενδεικτικώς).vassia έγραψε:Έχω παρακολουθήσει όλα τα μάθηματα της Μ.Τ.Ρ και μπορώ να πω ότι είχαμε αναφερθεί παρά πολλές φορές σ΄αυτή τη γραμμή μηδενικού πάχους.Υπήρχαν και λυμένες ασκήσεις..
-
Ολοκληρωμένος Τύπος
- Έτος εισαγωγής: 2010
γιατί ασχολούμαστε με τη γραμμή αυτή που έχει μηδενικό πάχος? ποιο το νόημα? αφού αρκεί να βρούμε τον όγκο του νερού και να πολλ/σουμε επί γ, και έχουμε βρει την κατακόρυφη δύναμη που ασκείται στο θυρόφραγμα.neaoktana έγραψε:Για να μη ψάχνετε: 2.3.10, 2.6.2, 2.6.3, 2.6.4 (ενδεικτικώς).vassia έγραψε:Έχω παρακολουθήσει όλα τα μάθηματα της Μ.Τ.Ρ και μπορώ να πω ότι είχαμε αναφερθεί παρά πολλές φορές σ΄αυτή τη γραμμή μηδενικού πάχους.Υπήρχαν και λυμένες ασκήσεις..
αυτό ισχύει είτε το σχήμα είναι κύλινδρος, είτε είναι πχ ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και ακουμπάει ''πολύ'' στο θυρόφραγμα.
κάνω κάπου λάθος?
-
amazing_happens
- Έτος εισαγωγής: 2007
Για να μη ψάχνετε: 2.3.10, 2.6.2, 2.6.3, 2.6.4 (ενδεικτικώς).[/quote]vassia έγραψε:Έχω παρακολουθήσει όλα τα μάθηματα της Μ.Τ.Ρ και μπορώ να πω ότι είχαμε αναφερθεί παρά πολλές φορές σ΄αυτή τη γραμμή μηδενικού πάχους.Υπήρχαν και λυμένες ασκήσεις..
γιατί ασχολούμαστε με τη γραμμή αυτή που έχει μηδενικό πάχος? ποιο το νόημα? αφού αρκεί να βρούμε τον όγκο του νερού και να πολλ/σουμε επί γ, και έχουμε βρει την κατακόρυφη δύναμη που ασκείται στο θυρόφραγμα.
αυτό ισχύει είτε το σχήμα είναι κύλινδρος, είτε είναι πχ ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και ακουμπάει ''πολύ'' στο θυρόφραγμα.
κάνω κάπου λάθος?[/quote]
Γιατι φιλε μου,αν καποιος δεν κανει την παραπανω "παραδοχη" (μηδενικου παχους), αντιμετωπιζει τη διατομη ως συνθετη και αλλαζουν οι κατακορυφες δυναμεις. Θεωρει π.χ οτι το νερο δεν πηγαινει σε ολη την οριζοντια επιφανεια του θυροφραγματος.
Για να μη ψάχνετε: 2.3.10, 2.6.2, 2.6.3, 2.6.4 (ενδεικτικώς).neaoktana έγραψε:vassia έγραψε:Έχω παρακολουθήσει όλα τα μάθηματα της Μ.Τ.Ρ και μπορώ να πω ότι είχαμε αναφερθεί παρά πολλές φορές σ΄αυτή τη γραμμή μηδενικού πάχους.Υπήρχαν και λυμένες ασκήσεις..
Σε καμια απο τις ασκησεις δεν υπαρχει συγκολληση. Σε ολες εχουμε θυροφραγματα σε οριακη ισορροπια. Αν το θεμα ηταν τοσο ξεκαθαρο δεν θα χρειαζοταν η υποδειξη δια στοματος σας σε καποια αιθουσα. Προφανως και υπηρξε ενα ζητημα-ερωτηση και δωσατε την διευκρινιστικη απαντηση. Η ενσταση μου δεν ειναι ουτε στη συγκολληση, ουτε στις δυναμεις. Απλα θεωρω, οτι θα επρεπε να ειχαμε ολοι αυτη τη σχετικη διευκρινιση, που θα εκανε τη ζωη μας, αρκετα πιο ευκολη.
Ν' τάξει, τ' όπιασα = Οι λόγοι που απείχα από <εδώ> αυτό το εξάμηνο, επιβεβαιώνονται.